Prima pagină » Despre

Despre campanie

Aparate libere este o campanie inițiată în cadrul proiectului GNUVideo.RO ce are ca scop informarea utilizatorilor români cu privire la aparatele ce funcționează cu programe libere.

Din cauza lipsei de informare deseori oamenii cad în capcana producătorilor ce oferă aparate (exemplu: calculatoare) cu performanțe tehnice ridicate la preturi mai mult sau mai puțin acceptabile, dar care vin cu restricții incluse, cum ar fi Gestiunea Digitală a Restricțiilor - DRM, sau și mai rău cu uși din dos (eng. = backdoors) prin care producătorul, de bună voie sau la solicitarea unor instituții guvernamentale, își spionează clienții. În cele mai multe cazuri oamenii ajung să-și irosească banii pe dispozitive ce nu le respectă libertatea și viața privată.

Pe situl aparatelibere.info vor fi publicate atât știri despre aparatura liberă existentă pe piață, despre aparate nou eliberate, prezentări de aparate ce respectă libertatea utilizatorilor, metode de a hăcui un aparat anume și interviuri cu persoane ce lucrează cu aparatură liberă.

Continutul paginilor este actualizat cu regularitate pentru a oferi informații cât mai exacte. Dacă descoperiți informații eronate pe vreuna din pagini folosiți adresa de poștă electronică campanii@gnuvideo.ro pentru a o semnala.

« Pagina anterioară

Abonare

Jurnal - GNUVideo.RO

» Mozilla recomandă utilizatorilor serviciul proprietăresc Pocket | Mai mult...

» DRM în navigatorul Mozilla Firefox - noutăți | Mai mult...

» Cum puteți contribui la o sărbătoare internațională precum Ziua împotriva Gestiunii Digitale a Restricțiilor | Mai mult...

» Proiectul privind modificarea legii comunicațiilor electronice a fost înaintat fără consultare publică | Mai mult...

» Dezvoltarea navigatorului Firefox va fi orientată doar spre siturile securizate | Mai mult...

» Rezumatul atelierului de instalat GNU+Linux organizat de Fundația Ceata (29.04.2015) | Mai mult...

Recomandări

O campanie :

Drepturi de autor © 2014 - 2015 gnuvideo.ro