Prima pagină » Prezentări » Prezentare adaptor Tehnoetic TET-N150

Prezentare adaptor pentru rețele fără fir Tehnoetic TET-N150

Publicat pe 26 Decembrie 2014 de gnuvideoro în Prezentări


La momentul actual majoritatea adaptoarelor (interne sau externe) pentru rețele fără fir au nevoie de programe nelibere pentru a funcționa iar utilizatorii pot fi puși în situația neplăcută de a instala programe asupra cărora nu dețin controlul, pentru a se putea conecta la o rețea fără fir.

Din fericire există și adaptoare care funcționează cu programe libere și pe care le putem folosi pentru a le înlocui pe cele existente în calculatoarele noastre în cazul în care acestea nu funcționează cu programe libere. Unul dintre puținele adaptoare de acest fel este Tehnoetic TET-N150.

Acest adaptor este livrat cu circuitul integrat Atheros AR9271, unul dintre puținele circuite din lume ce se pot conecta la rețele fără fir folosind exclusiv programe libere.

Atât pilotul, cât și microcodul pentru acest adaptor sunt libere sub licența GNU GPL v2, respectiv licența BSD cu 3 clauze și astfel îl poți folosi cu o distribuție complet liberă de GNU+Linux, care are nucleul Linux-libre, curățat de petele nelibere din Linux. Cu cele mai noi versiuni de nucleu (de la 3.0 încolo), adaptorul funcționează automat de îndată ce l-ai conectat prin USB, nemaifiind necesară instalarea manuală a microcodului.

Acest dispozitiv a primit din partea Fundației pentru Programe Libere certificatul "Îți respectă libertatea". Pentru a primi certificarea din partea FSF un dispozitiv trebuie să indeplinească un set de cerințe. Pentru a citi mai multe detalii cu privire la procedura de certificare accesați legătura de mai jos.

Adaptorul poate fi folosit pentru și pentru calculatoare de birou sau plăcuțe de dezvoltare, nu numai pentru calculatoare portabile.

Funcționează cu sisteme de operare complet libere dar și cu distribuții parțial nelibere ale sistemului GNU+Linux (ex. Ubuntu, Fedora, Mint, etc.) sau cu Windows. Nu functionează cu sistemul de operare de la Apple, Mac OS.

Pentru a achiziționa adaptorul accesați situl oficial al comerciantului - www.tehnoetic.com.

Pentru a citi mai multe informatii, inclusiv detalii tehnice accesți următoarele legături:

IMPORTANT : Cu toate că adaptorul functionează și pe alte sisteme de operare decât cele complet libere, atât comerciantul cât și proiectul aparatelibere.info nu recomandă folosirea acelor sisteme de operare, proprietărești sau care sunt livrate cu programe proprietărești.

Pentru a învăța să instalați un sistem de operare complet liber accesați legătura de mai jos și vizionați tutorialele video realizate pe această temă, în cadrul proiectului GNUVideo.RO.

« Pagina anterioară

Abonare

Jurnal - GNUVideo.RO

» Mozilla recomandă utilizatorilor serviciul proprietăresc Pocket | Mai mult...

» DRM în navigatorul Mozilla Firefox - noutăți | Mai mult...

» Cum puteți contribui la o sărbătoare internațională precum Ziua împotriva Gestiunii Digitale a Restricțiilor | Mai mult...

» Proiectul privind modificarea legii comunicațiilor electronice a fost înaintat fără consultare publică | Mai mult...

» Dezvoltarea navigatorului Firefox va fi orientată doar spre siturile securizate | Mai mult...

» Rezumatul atelierului de instalat GNU+Linux organizat de Fundația Ceata (29.04.2015) | Mai mult...

Recomandări

O campanie :

Drepturi de autor © 2014 - 2015 gnuvideo.ro