Buletin de știri nr. 1, Decembrie 2014


Astăzi, 2 ianuarie 2015, lansez oficial buletinul de știri al proiectului GNUVideo.RO, prin intermediul căruia voi aduce în atenția abonaților dar și vizitatorilor (ce nu sunt abonați) activitatea proiectului din fiecare lună a anului. Legături către toate buletinele publicate vor fi disponibile accesând pagina de mai jos.

Buletinul va fi publicat o dată pe lună și va prezenta activitatea din luna anterioară celei în care a fost publicat. Așadar mai jos găsiți informații cu privire la luna decembrie.

Jurnalul de știri

Cea mai des actualizată secțiune a proiectului este bineînțeles jurnalul de știri. Aici sunt publicate articole ce au ca subiecte programele libere, cultura liberă, aparatele libere, viața privată, etc.

Luna decembrie am început-o prin promovarea campaniei de strângere fonduri a Fundației pentru Programe Libere.

Campania este încă în desfășurare și puteți ajuta proiectul GNUVideo.RO să intre în posesia unui premiu din cele puse la bătaie de FSF dacă donați folosind butonul de pe pagina de mai jos.

Luna decembrie a pus cetățenii României față în fața cu două măsuri de supraveghere, iar cum viața privată este un subiect de mare interes pentru proiectul GNUVideo.RO am scris mai multe articole despre cele două.

Proiecte noi

Nu doar dezvoltarea proiectelor deja existente este o prioritate la GNUVideo.RO ci și lansarea de proiecte noi iar în luna ce a trecut am lansat următoarele.

Campania Aparate Libere, locul unde utilizatorii români pot afla mai multe despre aparatele ce funcționează cu programe libere.

O bibliotecă digitală unde va fi publicată documentație despre programele libere și alte lucrări culturale ce au legătură cu mișcarea pentru programe libere.

Documentația poate fi foarte folositoare însă practica ne ajută să ne îmbogățim cunoștințele. Începând cu luna ianuarie a acestui an proiectul GNUVideo.RO va organiza ateliere pe diverse teme ce au legatură cu programele libere. Informațiile cu privire la astfel de evenimente vor fi publicate pe situl de mai jos.

Traduceri

Pe lângă programe, aparate sau cultură, limba română prezintă un interes deosebit pentru GNUVideo.RO. Ca urmare în cadrul proiectului este desfășurată o campanie ce are ca scop traducerea în limba română a cât mai multor lucrări culturale și programe libere. Informații despre campanie pot fi găsite accesând legătura de mai jos.

În cadrul acestei campanii am lansat în luna decembrie versiunea în limba română a ghidului pentru cadouri de sărbători al Fundației pentru Programe libere. Acesta poate fi vizionat accesând legătura de mai jos.

Campanii de informare

Campaniile de informare sunt resurse importante pentru utilizatori, de aceea pe siturile campaniilor GNUVideo.RO sunt adăugate constant informații noi. De curând am îmbogățit situl campaniei de promovare a formatelor libere cu noi informații și tutoriale. Dacă v-am făcut curioși accesați legăturile de mai jos.

Promovați / susțineți proiectele GNUVideo.RO

GNUVideo.RO este un proiect independent de activism și ca multe alte proiecte independente este susținut din fonduri proprii. În anul ce abia a început sunt în plan lansarea de noi proiecte de importanță pentru utilizatorii de calculator și nu numai dar și dezvoltarea celor deja existente. Dacă aveți posibilitatea de a susține financiar proiectele și campaniile GNUVideo.RO puteți face o donație. Informații despre cum puteți face donații găsiți accesând pagina de la legătura de mai jos.

Și promovarea proiectelor și campaniilor este benefică. Promovându-le, informația poate ajunge la cât mai multe persoane. Cu cât mai multe persoane informate cu atât mai bine.

Buletinul de știri prin poștă electronică

Abonați-vă la GNUVideo.RO pentru a fi înștiințați prin poștă electronică de fiecare dată când este publicat un astfel de buletin.


« Pagina anterioară

Abonare

Ultimele comunicate

Articole scrise de comunitatea românească pe situl gnuvideo.ro | Mai mult...

Ultimele interviuri

Despre votul Comisiei de Afaceri Juridice (JURI) asupra raportului Juliei Reda privind reforma drepturilor de autor | Mai mult...

Despre votul electronic cu Matei Vasile, Asociația pentru Tehnologie și Internet | Mai mult...

Interviu cu echipa proiectului Copy-me.org | Mai mult...

Interviu cu Bogdan Manolea, director executiv ApTI | Mai mult...


© 2013 - 2015 gnuvideo.ro | Găzduit de Fundația Ceata | Planul sitului | Susținere