Buletin de știri nr. 3, Februarie 2015


Începutul primăverii aduce un nou buletin de știri, de data aceasta trecem în revistă activitatea proiectului GNUVideo.RO din luna februarie. Legături către toate buletinele publicate sunt disponibile accesând pagina de mai jos.

Campanie nouă

În luna ce a trecut nu am înregistrat o activitate intensă însă totuși să recapitulăm. La începutul lunii februarie am lansat o nouă campanie, numită „Îndrăgesc Programele Libere” inspirată din campania I ♥ Free Software a Fundației pentru Programe Libere Europa.

Nu am avut succesul FSFE însă nu e loc de resemnare și până la ediția de anul viitor este destul timp pentru a planui o campanie reușită.

Evenimente

Pe 12 februarie Fundația Ceata a organizat un atelier cu tema „Rețele sociale descentralizate” în cadrul căruia au fost prezentate înlocuitoare pentru rețele sociale mai populare dar centralizate și care nu respectă dreptul utilizatorilor la viață privată. Am publicat pe jurnalul GNUVideo.RO un articol cu rezumatul atelierului, acesta putând fi accesat dând clic pe legătura de mai jos.

Începând cu luna februarie proiectul GNUVideo.RO poate fi urmărit pe trei rețele sociale descentralizate. Dacă aveți conturi pe vreun server ce rulează o instanță de Diaspora, GNU Social sau Pump.io vă invit să vă abonați la profilele oficiale.

Lenovo, Superfish și breșe de securitate

Tot în luna februarie am aflat cum producatorul de calculatoare Lenovo și partenerul acestuia, Superfish, nu-și respectă clienții. Se pare că Lenovo a livrat în perioada octombrie - decembrie 2014 și chiar la începutul acestui an calculatoare cu un program ce crează o breșă în securitatea calculatoarelor, program dezvoltat de Superfish. Această breșă de securitate este prezentă doar pe anumite modele de calculatoare cu sistemul de operare Windows preinstalat.

O astfel de știre nu putea lipsi de pe jurnalul GNUVideo.RO așa că dați clic pe legătura de mai jos pentru a citi articolul.

Cu această ocazie am inaugurat o nouă categorie pe jurnal, numită „Securitate”. Aici vor fi publicate articole asemănătoare cu cel de mai sus.

Promovați / susțineți proiectele GNUVideo.RO

GNUVideo.RO este un proiect independent de activism și ca multe alte proiecte independente este susținut din fonduri proprii. În anul ce abia a început sunt în plan lansarea de noi proiecte de importanță pentru utilizatorii de calculator și nu numai dar și dezvoltarea celor deja existente. Dacă aveți posibilitatea de a susține financiar proiectele și campaniile GNUVideo.RO puteți face o donație. Informații despre cum puteți face donații găsiți accesând pagina de la legătura de mai jos.

Și promovarea proiectelor și campaniilor este benefică. Promovându-le, informația poate ajunge la cât mai multe persoane. Cu cât mai multe persoane informate cu atât mai bine.

Buletinul de știri prin poștă electronică

Abonați-vă la GNUVideo.RO pentru a fi înștiințați prin poștă electronică de fiecare dată când este publicat un astfel de buletin.


« Pagina anterioară

Abonare

Ultimele comunicate

Articole scrise de comunitatea românească pe situl gnuvideo.ro | Mai mult...

Ultimele interviuri

Despre votul Comisiei de Afaceri Juridice (JURI) asupra raportului Juliei Reda privind reforma drepturilor de autor | Mai mult...

Despre votul electronic cu Matei Vasile, Asociația pentru Tehnologie și Internet | Mai mult...

Interviu cu echipa proiectului Copy-me.org | Mai mult...

Interviu cu Bogdan Manolea, director executiv ApTI | Mai mult...


© 2013 - 2015 gnuvideo.ro | Găzduit de Fundația Ceata | Planul sitului | Susținere