Tutoriale video


Conversie audio - video

Distribuie cu HTML5

Tutoriale LibreOffice

 

Noutăți


Guvernul Marii Britanii alege formatele libere | Mai mult...

Ce sunt formatele libere ?

Formatele libere sunt formate digitale cu specificații complete publice, disponibile în egală măsură oricui interesat, ce nu depind de formate sau protocoale nelibere, ce nu impun nimănui niciun fel de restricție la implementare sau distribuire și pentru care există implementări complete concurente sau cel puțin o implementare completă și liberă, sub formă de program liber.

De ce formate libere ?

1. Spre deosebire de formatele proprietărești, folosirea formatelor libere nu implică acceptarea termenilor și condițiilor unei licențe restrictive impuse de o corporație.

2. Formatele libere respectă libertatea utilizatorilor de a studia, modifica și redistribui.

3. Nefiind îngrădiți de licențe sau brevete, programatorii pot dezvolta programe compatibile cu formatele libere.

4. Redarea sau citirea fișierelor într-un format liber nu implică instalarea de programe nelibere pe calculatorul propriu.

Exemplu : Pentru redarea pe internet a fișierelor în formatele libere WebM si OGG nu este necesară instalarea programului neliber Adobe Flash.

Despre campanie :

Scopul acestei campanii este de a promova folosirea formatelor libere în rândul utilizatorilor români. Momentan ne concentrăm pe promovarea formatelor libere audio, video și pentru documente, urmând ca în curând să adăugăm informații și cu privire la alte formate.

Dacă v-am făcut curioși, simțiti-vă liberi să răsfoiți paginile acestei campanii pentru a afla de ce este important să acceptăm, să folosim și să distribuim fișiere doar formate libere.

Doriți să ajutați campania #formatelibere ?

Dacă ne puteți ajuta cu idei pentru îmbunătățirea campaniei ( articole, grafică etc. ) vă rugăm să folosiți cu încredere adresa de poștă electronică info@gnuvideo.ro pentru a ne contacta.

De asemenea puteți promova campania adăugând un panou publicitar pe siturile voastre sau pe profilele de pe rețele sociale. Succesul campaniilor de informare depinde în mare masură și de numărul de persoane ce se implică în promovarea acestora.

Dacă doriți și aveti posibilitatea să susțineți financiar campania #formatelibere accesați pagina de donații pentru a afla cum puteți contribui.