Tutoriale video


Conversie audio - video

Tutoriale LibreOffice

 

Noutăți


Guvernul Marii Britanii alege formatele libere | Mai mult...

Până la lansarea HTML5 redarea conținutului multimedia (audio și video) pe internet era imposibil fără instalarea pe calculatorul propriu a programului neliber Adobe Flash. Pentru majoritatea formatelor redarea este încă o problemă, excepție făcând două formate, OGG și WebM.

Este important ca atunci când distribuiți fișiere audio și video pe siturile proprii, să le distribuiți în aceste două formate. În felul acesta respectați libertatea vizitatorilor neobligându-i să instaleze programe nelibere pentru a viziona conținutul.Pentru a distribui un fișier video pe situl propriu copiați codul de integrare de mai jos și lipiți-l în pagina unde vreți să fie afișat.

<video controls="controls" width="640" height="350">
<source src="calea către fișier/nume fișier.webm" type="video/webm" >
</video>

Pentru a distribui un fișier audio pe situl propriu copiați codul de integrare de mai jos și lipiți-l în pagina unde vreți să fie afișat.

<audio controls>
<source src="calea către fișier/nume fișier.ogg" type="audio/ogg" >
</audio>

IMPORTANT : Nu uitați să înlocuiți „calea către fișier/nume fișier.webm” și „calea către fișier/nume fișier.ogg” cu informațiile corecte așa cum este explicat în tutorial altfel navigatorul nu vă va afișa fișierul video/audio.