Colaborare între Fundația Ceata și proiectul GNUVideo în cadrul campaniei „Copierea nu e furt”


Jumătatea lunii februarie vine cu vești bune. Fundația Ceata și proiectul GNUVideo anunță colaborarea în cadrul campaniei „Copierea nu e furt”.

Copierea nu e furt” este o campanie lansată în urmă cu 3 ani de către grupul Ceata, la inițiativa echipei locale din Republica Moldova ca răspuns la campania „Stop pirateria și contrafacerea!” a Agenției de Stat pentru Proprietatea Intelectuală.

Campania a pornit sub numele de pirateria.md însă pentru a nu induce oamenii în eroare prin folosirea cuvântului „pirateria”, aceasta a fost redenumită în „Copierea nu e furt”.

Din nefericire, în ultima vreme, din cauza lipsei resurselor campania a înregistrat o lipsă de activitate. Însă acum că Fundația Ceata și proiectul GNUVideo și-au unit forțele, campania va fi relansată și sperăm că prin intermediul ei vom reuși să combatem propaganda dezinformativă cu privire la copiere, piraterie, furt sau proprietate intelectuală.

„GNUVideo este un proiect foarte activ aliniat la filozofia programelor libere a proiectului GNU pe care Fundația Ceata l-a spijinit încă de la bun început în limita posibilităților (prin găzduirea sitului) și ne bucură foarte mult inițiativa acestuia de a deveni partenerul nostru pentru relansarea campaniei „Copierea nu e furt”, pornită de echipa locală Ceata Moldova, dar relevantă atât pentru Rep. Moldova, cât și pentru România. Facem mențiunea că copierea se referă la multiplicare și nu la plagiat, după cum este precizat și în paginile campaniei”, declară Tiberiu-Cezar Tehnoetic, președintele Fundației Ceata.

„Campanii de informare precum „Copierea nu e furt” sunt necesare având în vedere dezinformarea la care este supusă populația, mai ales în zilele noastre când informația, intenționat eronată, ajunge la oameni mult mai rapid, aducându-i pe aceștia în starea în care nu mai pot face diferența între termeni distincți precum copiere și furt, printre altele”, declară Nicu B, fondatorul proiectului GNUVideo.

În finalul acestui comunicat anunțăm că până la relansarea sitului oficial, noutăți despre campanie pot fi aflate accesând conturile nou create pe rețelele sociale descentralizate GNU Social și Pump.io.


« Pagina anterioară

Abonare

Ultimele comunicate

Proiectul GNUVideo.RO va prelua campania „Scriu românește pe net” | Mai mult...

Articole scrise de comunitatea românească pe situl gnuvideo.ro | Mai mult...

Ultimele interviuri

Despre votul Comisiei de Afaceri Juridice (JURI) asupra raportului Juliei Reda privind reforma drepturilor de autor | Mai mult...

Despre votul electronic cu Matei Vasile, Asociația pentru Tehnologie și Internet | Mai mult...

Interviu cu echipa proiectului Copy-me.org | Mai mult...

Interviu cu Bogdan Manolea, director executiv ApTI | Mai mult...


© 2013 - 2015 gnuvideo.ro | Găzduit de Fundația Ceata | Planul sitului | Susținere