Ediția a II-a a campaniei „Îndrăgesc programele libere” ..... nu va mai fi anul acesta


Cu părere de rău anunț că ediția de anul acesta a campaniei „Îndrăgesc programele libere” nu va mai fi organizată, așa cum a fost plănuit inițial. Iar motivele sunt două, strâns legate unul de celălalt.

1. Timpul nu este cel mai bun prieten al proiectului GNUVideo. Dacă în 2013, când a fost lansat gnuvideo.ro doream să public doar tutoriale video, în timp viziunea asupra proiectului s-a schimbat, acesta devenind un proiect de activism în toată regula (cel puțin eu așa îl văd). Odată cu această creștere unele campanii sau subproiecte trebuiesc prioritizate în detrimentul altora, în caz contrar timpul alocat lucrului la proiect nu ar mai fi utilizat eficient și nimic nu s-ar duce la bun sfârșit în timp util.

2. Comunitate lipsă. Pentru a organiza o campanie precum „Îndrăgesc programele libere” este nevoie de o comunitate care să participe, pentru a asigura vizibilitatea campaniei și succesul acesteia. Din păcate în România nu există o comunitate în jurul programelor libere, oricât le-ar place unor romantici să creadă că există. Iar dacă nu există comunitate, eșecul unei astfel de campanii este asigurat.

În momentul de față cei ce promovează stric filozofia programelor libere în România (a nu se confunda cu sursele deschise sau „open source”, dacă preferați termenii englezești), mai mult vorbesc singuri, numărul celor interesați fiind extrem de redus.

Ce rămâne de făcut?

Răspunsul la această întrebare este să creem întâi o comunitate de dezvoltatori, activiști și utilizatori. Acesta este unul din scopurile principale ale proiectului GNUVideo pentru perioada ce urmează iar primul pas în această direcție va fi făcut odată cu lansarea noului sit.


« Pagina anterioară

Abonare

Ultimele comunicate

Proiectul GNUVideo.RO va prelua campania „Scriu românește pe net” | Mai mult...

Articole scrise de comunitatea românească pe situl gnuvideo.ro | Mai mult...

Ultimele interviuri

Despre votul Comisiei de Afaceri Juridice (JURI) asupra raportului Juliei Reda privind reforma drepturilor de autor | Mai mult...

Despre votul electronic cu Matei Vasile, Asociația pentru Tehnologie și Internet | Mai mult...

Interviu cu echipa proiectului Copy-me.org | Mai mult...

Interviu cu Bogdan Manolea, director executiv ApTI | Mai mult...


© 2013 - 2015 gnuvideo.ro | Găzduit de Fundația Ceata | Planul sitului | Susținere