Proiectul GNUVideo.RO va prelua campania „Scriu românește pe net”


Astăzi, 31 august, zi în care sărbătorim frumoasa noastră limbă română, am onoarea de a anunța că proiectul GNUVideo.RO va prelua începând cu luna septembrie a acestui an campania „Scriu românește pe net”.

Scriu românește pe net” este o campanie socială ce promovează scrierea cu diacritice pe Internet. Campania a luat naștere in anul 2013 la inițiativa lui George Pîrlea și Bogdan Băjenaru, doi elevi de liceu din București ce vor să-și vadă limba scrisă cum trebuie (cu diacritice) pe Internet.

Propunerea de preluare a campaniei a venit din partea proiectului GNUVideo.RO în urma unei discuții avute cu George la ediția de anul acesta a conferinței Coliberator. Propunerea a fost primită cu bucurie iar începând cu luna septembrie vom finaliza și formalitățile pentru preluare.

Campania „Scriu românește pe net” a luat naștere în septembrie 2013 din dorința noastră de a ne vedea limba maternă folosită pe internet așa cum este ea, cu diacritice ! Acum, doi ani mai târziu, dorința noastră este aceeași, însă timpul și resursele necesare întreținerii și promovării proiectului au devenit din ce în ce mai dificil de găsit.

Din fericire și pentru noi, și pentru limba română, proiectul GNUVideo.RO va prelua campania noastră și o va duce mai departe, făcând din ce în ce mai mulți români consțienți de importanța scrierii corecte a limbii chiar și pe internet.

Limba română reprezintă fundamentul identității naționale și baza creării unei societăți puternice și unite. Trebuie să avem grijă de ea - George Pîrlea.

După cum a declarat și George Pîrlea limba reprezintă fundamentul identității naționale însă din păcate aceasta este deseori batjocorită în scrierea pe internet și deasemenea există o lipsă acută de traduceri corecte în limba română în domeniul TI. Însă prin campania „Scriu românește pe net” și campania de traduceri a proiectului GNUVideo.RO se va încerca schimbarea situației actuale.

În finalul acestui comunicat vreau să anunț și prima modificare. Campania nu va mai fi promovată prin intermediul rețelelor sociale centralizate, Facebook și Twitter ci folosind rețele sociale descentralizate. Noile conturi ale campniei din rețelele Diaspora, GNU Social și Pump.io pot fi accesate dând clic pe legăturile de mai jos.


« Pagina anterioară

Abonare

Ultimele comunicate

Articole scrise de comunitatea românească pe situl gnuvideo.ro | Mai mult...

Ultimele interviuri

Despre votul Comisiei de Afaceri Juridice (JURI) asupra raportului Juliei Reda privind reforma drepturilor de autor | Mai mult...

Despre votul electronic cu Matei Vasile, Asociația pentru Tehnologie și Internet | Mai mult...

Interviu cu echipa proiectului Copy-me.org | Mai mult...

Interviu cu Bogdan Manolea, director executiv ApTI | Mai mult...


© 2013 - 2015 gnuvideo.ro | Găzduit de Fundația Ceata | Planul sitului | Susținere