Proiectul GNUVideo.RO

 

Într-o societate în care tehnologia a devenit o parte integrantă a vieții de zi cu zi, este foarte important să detinem controlul asupra programelor și dispozitivelor ce le folosim. De asemenea accesul la informații de interes general, la educație și cultură sporește inovația și ajută la progresul societății. Programele libere de calculator și cultura liberă sunt factori cruciali pentru progresul societății.

Despre proiectul GNUVideo.RO și activitățile principale

GNUVideo.RO este un proiect independent ce are ca scop promovarea programelor libere și a culturii libere. Proiectul GNUVideo.RO este aliniat la filozofia programelor libere așa cum este enunțată în cadrul proiectului GNU.

Lansarea oficială a proiectului a avut loc pe data de 21 iunie 2013. Încă de la început obiectivul principal este să devină unul dintre cele mai importante proiecte de activism pentru libertate digitală și o resursă de nădejde pentru utilizatorii români ce doresc să afle cât mai multe informații despre programele libere și cultura liberă.

Pentru a veni in sprijinul utilizatorilor și pentru a-i ajuta să facă tranziția de la programele proprietărești, ce nu le respectă drepturile, la programele libere, proiectul GNUVideo.RO publică cu regularitate tutoriale video și documentație ușor de înțeles despre sisteme de operare și programe libere.

O componentă importantă a proiectului este și jurnalul oficial unde sunt publicate noutăți din cadrul comunității, informații despre evenimentele dedicate libertății digitale, organizate în România și interviuri cu diverși activiști și dezvoltatori.

Tot în cadrul aceluiași jurnal sunt publicate articole ce au ca teme viața privată, securitatea și drepturile utilizatorilor.

Pentru o mai bună informare a publicului și pentru a încuraja folosirea programelor libere, în prezent proiectul GNUVideo.RO desfășoară mai multe campanii.

Programele libere sunt singurele care oferă un grad ridicat de intimitate și securitate utilizatorilor, de aceea proiectul GNUVideo.RO îi încurajează pe aceștia să folosească doar programe libere și să lupte împotriva tehnologiilor proprietărești și a pericolelor pe care acestea le reprezintă.

Pentru a învăța mult mai ușor folosirea diferitelor programe și pentru a înțelege mai bine importanța folosirii programelor libere, documentația și informația ar trebui să fie disponibilă în limba maternă a utilizatorului/cititorului. Având această convingere, în cadrul proiectului GNUVideo.RO este desfășurată în prezent și o campanie de traduceri în limba română.

Pe lângă programele libere, proiectul GNUVideo.RO militează și pentru libertatea culturii și informației și libertatea în educație. Pentru toate acestea în prezent se lucrează la dezvoltarea proiectului REPUBLICĂ, care va fi lansat în decursul anului acesta.

Susțineți obiectivele și inițiativele proiectului GNUVideo.RO

Utilizatorii români ce consideră importantă munca depusă în cadrul acestui proiect și doresc să o susțină, pot face acest lucru în mai multe feluri. Pentru a afla cum puteți contribui la succesul GNUVideo.RO accesați pagina susținere.


« Pagina anterioară

Abonare

Ultimele comunicate

Articole scrise de comunitatea românească pe situl gnuvideo.ro | Mai mult...

Ultimele interviuri

Despre votul Comisiei de Afaceri Juridice (JURI) asupra raportului Juliei Reda privind reforma drepturilor de autor | Mai mult...

Despre votul electronic cu Matei Vasile, Asociația pentru Tehnologie și Internet | Mai mult...

Interviu cu echipa proiectului Copy-me.org | Mai mult...

Interviu cu Bogdan Manolea, director executiv ApTI | Mai mult...


© 2013 - 2015 gnuvideo.ro | Găzduit de Fundația Ceata | Planul sitului | Susținere