Campania „Îndrăgesc Programele Libere” [Actualizare 24.02.2014]


Ediția de anul acesta a campaniei „Îndrăgesc Programele Libere” nu a decurs cum a fost planificat, probabil din cauza gradului scăzut al popularității proiectului GNUVideo.RO.

Cu toate astea nu este loc de resemnare așa că îmi voi concentra atenția pe ediția de anul viitor. Lucrurile bune se construiesc în timp, iar campaniile GNUVideo.RO nu trebuie să reprezinte excepții de la regulă.

Voi încerca o nouă abordare pentru această campanie și voi publica toate informațiile necesare celor ce vor să contribuie la pagina dedicată campaniei :

 

Articolul original in 12.02.2014

În fiecare an, în jurul datei de 14 februarie (Sf. Valentin), Fundația pentru Programe Libere Europa roagă utilizatorii să-și arate aprecierea față de programele libere și față de oamenii din spatele acestora în cadrul unei campanii numită „Iubesc programele libere”.

Începând cu anul acesta proiectul GNUVideo.RO va desfășura o campanie similară însă nu în jurul datei de 14 februarie ci în jurul datei de 24 februarie, zi în care românii celebrează Dragobetele, sărbătoarea românească a dragostei.

Iubesc programele libere

La fel ca în alte țări și în România există dezvoltatori de programe libere și activiști pentru programe libere ce își dedică timpul și uneori resursele pentru o societate digitală mai bună.

De Dragobete este momentul ideal să ne arătăm cu toții aprecierea față de programele libere și față de oamenii din spatele acestora.

Începând cu ziua de astăzi, 12 februarie, și până pe data de 22 februarie colectăm mesaje de la utilizatori și nu numai, în care fiecare își exprimă aprecierea față cele menționate mai sus, pe data de 23 toate mesajele vor fi centralizate într-o pagină frumos aranjată iar pe 24 (ziua cea mare) vor fi publicate.

Cum procedăm ?

Există mai multe feluri în care vă puteți arăta aprecierea față de programele libere. Toți utilizatorii de programe libere le apreciază dintr-un motiv anume. Iată câteva idei :

  • Fotografii : O fotografie valorează cât o mie de cuvinte. Afișați un mesaj scris de genul „GIMP e preferatul meu” sau „Nu există nici un sistem precum GNU” și rugați un prieten să vă fotografieze (sursă de inspirație).
  • Video : Vă place să vorbiți în fată camerei de filmat ? Minunat. Trimiteți un scurt clip video (15-20 secunde) în care spuneți de credeți că sunt importante programele libere sau în care îi spuneți unui dezvoltator cât de mult îl apreciați.
  • Text / Articole : Multe persoane se exprimă cel mai bine în scris. Dacă vă numărați printre acelea trimiteți un mesaj de 3-4 rânduri și va fi publicat în ziua de Dragobete. Dacă 3-4 rânduri nu vă ajung și aveți în plan să scrieți un întreg articol pe situl propriu este și mai bine (o legătură către articol ar fi de ajutor).
  • Donații : Foarte multe proiecte fie că este vorba de dezvoltarea de programe libere sau de activism pentru programe libere sunt realizate în timpul liber și din fonduri proprii așa că o donație ajută foarte mult. Aratați-vă aprecierea față de un proiect anume sau față de un grup/organizație făcându-i o donație.

Pe lângă mesajul/clipul video/fotografie trimis(ă) e important să spuneți numele și ocupația (student, inginer, funcționar, profesor, medic, etc.) Este important ca mesajele să fie personalizate, în felul acesta cei ce le vor citi/viziona vor realiza că programele libere pot fi folosite de oricine și sunt importante pentru diferite categorii de oameni.

Idei, sugestii, alte contribuții

Orice idee și sugestie ce poate ajuta la îmbunătățirea campaniei este binevenită. De asemenea dacă puteți contribui pe partea de grafică nu ezitați să o faceți. Următoarele elemente grafice ar fi binevenite :

  • imagini care să exprime tema campaniei
  • panouri publicitare pentru promovare
  • afișe, sau
  • o emblemă pentru campanie

Toate contribuțiile vor fi recunoscute public. Trimiteți fișiere doar în formate libere și pe care sunteți dispuși să le puneți la dispoziție sub o licență de stâng de autor (recomandat CC-BY-SA). Adresa la care puteți trimite atât mesaje cât și fișiere este info@gnuvideo.ro.

*Imaginea cu inima pixelată de la începutul articolului este o lucrare modificată bazată pe o imagine creată de Fundația pentru Programe Libere Europa. Legătura către imaginea originală https://fsfe.org/news/2015/news-20150209-01.ro.html.


« Pagina anterioară

Taurinus x200, un nou calculator certificat de Fundația pentru Programe Libere | Mai mult...

Libreboot T400, un nou calculator portabil cu Libreboot preinstalat | Mai mult...

ProteanOS, un nou sistem de operare liber aprobat de Fundația pentru Programe Libere | Mai mult...

Mozilla recomandă utilizatorilor serviciul proprietăresc Pocket | Mai mult...

DRM în navigatorul Mozilla Firefox - noutăți | Mai mult...

Proiectul privind modificarea legii comunicațiilor electronice a fost înaintat fără consultare publică | Mai mult...

Ziua internațională împotriva Gestiunii Digitale a Restricțiilor | Mai mult...

Libreboot x200, un nou calculator certificat de Fundația pentru Programe Libere | Mai mult...


© 2013 - 2015 gnuvideo.ro | Găzduit de Fundația Ceata | Planul sitului | Susținere