Cum puteți contribui la o sărbătoare internațională precum Ziua împotriva Gestiunii Digitale a Restricțiilor


Alaltăieri, 6 mai, activiști și utilizatori de programe libere din întreaga lume au sărbatorit Ziua internațională împotriva Gestiunii Digitale a Restricțiilor. Aceștia au potestat împotriva restricțiilor și și-au cerut dreptul de a-și folosi aparatele și fișierele digitale după bunul plac, așa cum este și firesc, mai ales dacă dispozitivele și fișierele au fost achiziționate legal.

La nivel modial au fost organizate 14 evenimente sau alte acțiuni în 10 țări.

Harta evenimentelor de Ziua internațională împotriva Gestiunii Digitale a Restricțiilor

Fiecare eveniment/acțiune a avut specificul lui/ei, de la împărțire pliante informative în fața magazinelor Apple până la ținerea unor prezentări în fața publicului.

Pe lângă cele enumerate mai sus, alți activiști sau utilizatori au scris diverse articole despre pericolele reprezentate de Gestiunea Digitală a Restricțiilor. O listă cu articole foarte interesante, în mai multe limbi, poate fi accesată dând clic pe legătura de mai jos.

Toate acestea reprezintă contribuții la o sărbătoare a libertății digitale cum este Ziua internațională împotriva Gestiunii Digitale a Restricțiilor. Bineînțeles, nu toată lumea a avut resursele necesare organizării unui eveniment, timp la dispoziție pentru a participa la un eveniment sau actiune sau nu a avut inspirația necesară scrierii unui articol. Nici o problemă, e de înțeles că fiecare își planifică resursele și timpul în funcție de priorități.

Trăind într-o eră digitală oamenii pot comunica foarte ușor unul cu celălalt chiar dacă trăiesc în orașe sau țări diferite. Fie că transmit un mesaj pe un sit propriu, pe o rețea socială sau folosind un program de mesageri instantanee, oamenii pot comunica unii cu ceilalți mult mai ușor.

De aceea într-o zi precum cea de ieri și transmiterea informațiilor despre Gestiunea Digitală a Restricțiilor sau împartășirea resurselor (un panou publicitar sau un pliant în format electronic) puse la dispoziție de diverse organizații sau grupuri de activism reprezintă contribuții majore.

Și e atât de simplu și eficient. Iar pentru a întări afirmația am să vă povestesc cum cu câteva scrisori electronice trimise proiectul GNUVideo.RO a distribuit vestea despre Ziua internațională împotriva Gestiunii Digitale a Restricțiilor la câteva mii de oameni.

Cu toții avem prieteni (sau ar trebui să avem), cunoștințe sau colaboratori cu care ținem legătura. Așa că ieri, pe lângă informările trimise abonaților proiectului am contactat cunoștințe de la alte proiecte pentru a ne ajuta la răspândirea informațiilor. Și aici mă refer la proiectul Copy-me, un proiect ce promovează cultura liberă și Asociația pentru Tehnologie și Internet, organizație care își propune susținerea și promovarea unei lumi digitale libere și deschise, prin respectarea drepturilor fundamentale ale omului.

Copy-me are la momentul actual 1701 urmăritori pe Facebook si 382 pe Twitter iar ApTI 1213 urmăritori pe Facebook și 337 pe Twitter. Făcând un calcul rapid putem spune că informațiile partajate de Copy-me și ApTI au avut o potențială audiență de 3000 mii de persoane (unele dintre acestea dând și ele mesajul mai departe). Nu-i rău pentru două scrisori electronice trimise.

De asemenea Asociația pentru Tehnologie și Internet a publicat și două articole pe tema Gestiunii Digitale a Restricțiilor pe care le puteți accesa dând clic pe legăturile de mai jos.

Chiar dacă Ziua internațională împotriva Gestiunii Digitale a Restricțiilor a fost sărbătorită cu două zile în urmă nu înseamnă că ocazia de a distribuii informațiile a trecut, nicidecum. Gestiunea Digitală a Restricțiilor este o amenințare constantă la adresa utilizatorilor așa că fiecare zi este o zi numai potrivită pentru a ne opune restricțiilor.

Pentru mai multe informații și resurse accesați situl oficial dedicat sărbătorii dând clic pe legătura de mai jos.

Spor la distribuit.


« Pagina anterioară

Fundația pentru Programe Libere împlinește 30 de activitate | Mai mult...

Noutăți despre inițiativa Let's Encrypt | Mai mult...

Premierul Marii Britanii, David Cameron, dorește interzicerea criptografiei | Mai mult...

Reforma drepturilor de autor în Uniunea Europeană | Mai mult...

Consiliul Drepturilor Omului al Națiunilor Unite a desemnat un raportor special pe dreptul la viață privată | Mai mult...

Compania VMware Global Inc. dată în judecată pentru încalcarea licenței GPL | Mai mult...

Promovarea programelor libere | Mai mult...

Campania de strângere fonduri a Fundației pentru Programe Libere | Mai mult...


© 2013 - 2015 gnuvideo.ro | Găzduit de Fundația Ceata | Planul sitului | Susținere