Ghidul FSF pentru cadouri disponibil și în limba română


În urmă cu aproximativ trei săptămâni Fundația pentru Programe Libere a lansat ghidul de cadouri de sărbători pentru 2014 sub forma unui sit iar de curând a lansat și versiunea imprimabilă a acestuia.

Ghidul prezintă utilizatorilor ce doresc să facă daruri celor dragi în preajma sărbătorilor de iarnă, alternative la dispozitive sau servicii restrictive, neprietenoase cu programele libere.

Începând cu ziua de astăzi ghidul în ambele variante este disponibil și în limba română. Consider că astfel de proiecte sunt benefice pentru utilizatorii de calculator și este important să fie disponibile în cât mai multe limbi.

Unul din motivele principale din cauza căruia oamenii ajung adesea să-și irosească banii pe dispozitive sau servicii ce nu le respectă dreptul la libertate și viață privată este lipsa de informare. De aceea orice resursă, cum este și acest ghid, este benefică.

Având în vedere că FSF nu publică pe situl principal decât variantele imprimabile ale ghidului am decis să fac publică varianta în română a sitului la gnuvideo.ro. Aceasta este disponibilă la adresa de mai jos.

 

Dacă doriți să descărcați versiunea imprimabilă pentru a o oferi prietenilor sau apropiaților dați clic pe legătura de mai jos. Pachetul conține atât ghidul în format pdf cât și fișierele sursă pentru a crea pe baza lor în cazul în care doriți să faceți acest lucru.

Cu toate că este lansat în preajma sărbătorilor de iarnă ghidul poate fi folosit ca resursă pentru informare și pe parcursul anului.

Orice acțiune de informare este benefică iar un simplu pliant poate fi un punct de pornire bun.

Contribuții pentru îmbunătățirea ghidului

Având încedere că traducerea celor două variante a fost făcută într-un timp destul de scurt (o zi și jumătate) pot exista anumite erori în text. Dacă aveți timpul necesar și cunoștințe de limba engleză vă rog să comparați versiunile în limba română și în limba engleză" și să oferiți sugestii pentru o traducere mai bună sau corecții dacă există greșeli gramaticale, dacă este cazul bineînțeles.

Pentru a trimite eventualele sugestii sau corecții folosiți adresa de poștă electronică campanii@gnuvideo.ro.


« Pagina anterioară

Taurinus x200, un nou calculator certificat de Fundația pentru Programe Libere | Mai mult...

Libreboot T400, un nou calculator portabil cu Libreboot preinstalat | Mai mult...

ProteanOS, un nou sistem de operare liber aprobat de Fundația pentru Programe Libere | Mai mult...

Mozilla recomandă utilizatorilor serviciul proprietăresc Pocket | Mai mult...

DRM în navigatorul Mozilla Firefox - noutăți | Mai mult...

Proiectul privind modificarea legii comunicațiilor electronice a fost înaintat fără consultare publică | Mai mult...

Ziua internațională împotriva Gestiunii Digitale a Restricțiilor | Mai mult...

Campania „Îndrăgesc programele libere” | Mai mult...


© 2013 - 2015 gnuvideo.ro | Găzduit de Fundația Ceata | Planul sitului | Susținere