HACIENDA - Un nou program de supraveghere în masă


În iunie anul trecut Edward Snowden dezvăluia lumii întregi informații cu privire la PRISM și XKeyscore, două programe de supraveghere în masă a populației folosite de Agenția Națională de Securitate a SUA și alte agenții partenere. La acel moment foarte mulți oameni au rămas uimiți de modul în care guvernele își pot spiona cetățenii, de capacitatea de interceptare, prelucrare și stocare a datelor. O dată cu aceste dezvăluiri Snowden a arătat tuturor că cei considerați paranoici, de fapt nu erau îndeajuns de paranoici.

Anul acesta cu ocazia evenimentului GNU Hackers Meeting (Întâlnirea Hăcuitorilor GNU), comunitatea hăcuitorilor GNU împreună cu alți colaboratori au prezentate publicului informații îngrijorătoare despre un alt program de supraveghere în masă numit HACIENDA. Conform publicației germane Heise Online acest program a fost folosit de agenții guvernamentale din SUA, Canada, Regatul Unit, Australia și Noua Zeelandă pentru a crea o hartă cu toate serverele din douăzeci și șapte de țări, urmând ca ulterior să caute breșe în securitatea acestora pentru a le putea accesa.

Din fericire, pe lângă prezentarea informațiilor privind acest sistem de supraveghere, au fost prezentate și soluții despre cum utilizatorii își pot proteja calculatoarele folosind unelte libere precum Knock.

Mai jos puteti urmări o înregistrare video în care sunt prezentate informații cu privire la HACIENDA și Knock.Înregistrarea este disponibilă sub termenii licenței Creative Commonds -Atribuire fără derivate 3.0.

Pe zi ce trece aflăm tot mai multe informații cu privire la supravegherea în masă și e din ce în ce mai clar că trebuie să ne protejăm comunicațiile și datele personale iar pentru a avea sorți de izbândă trebuie să folosim doar programe libere, programe pe care le putem verifica și modifica pentru a servi scopurilor noastre.

Sursele articolului


« Pagina anterioară

Supravegherea din nou în prim plan - Sistemul Informatic Integrat de Evidență a Turiștilor | Mai mult...

Despre supraveghere : Monica Macovei | Mai mult...

CCR : Legea securității cibernetice este neconstituțională | Mai mult...

Atentatul din Paris pretext pentru supraveghere în România | Mai mult...

Legea securității cibernetice atacată la CCR de către liberali | Mai mult...

Declarația unui senator cu privire la legea securității cibernetice : Nimeni nu a știut ce votează | Mai mult...

Legea securității cibernetice a fost votată de Senatul României | Mai mult...


© 2013 - 2015 gnuvideo.ro | Găzduit de Fundația Ceata | Planul sitului | Susținere