CCR : Legea securității cibernetice este neconstituțională


Astăzi 21 ianuarie, Curtea Constituțională a României a declarat neconstituțională legea privind securitatea cibernetică a României. Salutăm decizia CCR cu privire la această lege ce ar fi încălcat un drept fundamental al cetățenilor, dreptul la viață privată.

În ziua de 21 ianuarie 2015, Plenul Curţii Constituţionale, învestit în temeiul art.146 lit.a) din Constituţia României şi al art.15 din Legea nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, s-a întrunit pentru a soluţiona, în cadrul controlului anterior promulgării, obiecția de neconstituționalitate a prevederilor Legii privind securitatea cibernetică a României, obiecție formulată de un număr de 69 de deputați aparținând Grupului Parlamentar al Partidului Național Liberal.
În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu majoritate de voturi, a admis obiecţia de neconstituţionalitate şi a constatat că Legea privind securitatea cibernetică a României este neconstituţională, în ansamblul ei.

Conform comunicatului de presă al Curții, pe care îl recomandăm spre citire, judecătorii CCR au constatat necontituționalitatea mai multor prevederi ale acestei legi.

Astăzi CCR a dovedit încă o dată că este garantul respectării Constituției și să sperăm că acest vedict va da de înțeles Parlamentului, Guvernului și serviciilor de informații că supravegherea generalizată a cetățenilor încalcă drepturi fundamentale ale acestora.

Societatea civilă românească nu trebuie să se culce pe o ureche după această decizie și să creadă că CCR va liniști apele de fiecare dată. Presiunea publică este necesară, doar așa ai noștri guvernanți își vor face datoria față de noi, cetățenii. Este necesar ca tot mai mulți cetățeni să ia atitudine atunci când li se încalcă drepturile.

Mă îndoiesc că pe viitor nu se va mai încerca adoptarea de astfel de măsuri însă asta doar timpul ne va spune.

Sursa articolului


« Pagina anterioară

Supravegherea din nou în prim plan - Sistemul Informatic Integrat de Evidență a Turiștilor | Mai mult...

Despre supraveghere : Monica Macovei | Mai mult...

Atentatul din Paris pretext pentru supraveghere în România | Mai mult...

Legea securității cibernetice atacată la CCR de către liberali | Mai mult...

Declarația unui senator cu privire la legea securității cibernetice : Nimeni nu a știut ce votează | Mai mult...

Legea securității cibernetice a fost votată de Senatul României | Mai mult...

Măsuri de supraveghere a conturilor bancare, propuse de Ministerul Finanțelor | Mai mult...


© 2013 - 2015 gnuvideo.ro | Găzduit de Fundația Ceata | Planul sitului | Susținere