Mozilla recomandă utilizatorilor serviciul proprietăresc Pocket


Deciziile contrare folozofiei programelor libere se pare că au devenit o obișnuință la Mozilla când vine vorba de navigatorul lor, Firefox. După oferirea posibilității de a instala suplimente nelibere și implementarea DRM acum Mozilla recomandă utilizatorilor printr-un canal oficial de comunicare, serviciul proprietăresc Pocket.

Pocket este un serviciu proprietăresc ce oferă utilizatorilor posibilitatea de a salva legături către conținut de pe internet pe care utilizatorul le poate accesa ulterior de pe orice dispozitiv.

interfață pocket

Sursa foto : https://blog.mozilla.org

Revenind la Mozilla se pare că s-au gândit să le „facă viața mai ușoară” utilizatorilor ce au cont Firefox și să ofere acestora posibilitatea de a se conecta la serviciul de care am menționat prin intermediul acelui cont.

Și cum recomandarea de servicii proprietărești nu este de ajuns pentru Mozilla, au creat și un tutorial pentru a-i învăța pe utilizatori cum să se conecteze.

Creat pentru tine, pentru confidențialitatea ta și pentru un web deschis.

Citatul de mai sus este preluat de pe situl oficial Mozilla. Mă face să mă întreb ce înțelege Mozilla prin confidențialitate atunci când recomandă utilizatorilor servicii proprietărești.

Când vine vorba de servicii/programe proprietărești utilizatorii nu pot verifica dacă serviciul/programul face și altceva decât ce spune furnizorul că face.

Este neplăcut să vedem organizații precum Mozilla, ce au crescut urmând principii precum libertate digitală și internet deschis, că se abat de la drum doar pentru a câștiga utilizatori în plus. Creându-și de-a lungul timpului o reputație de luptător pentru internet mai bun Mozilla poate induce în eroare utilizatorii recomandându-le programe și servicii proprietărești ce nu sunt în controlul utilizatorului. Acestea pot fi considerate de încredere de utilizatorii neinformați având în vedere că vin din partea unei organizații precum Mozilla.

Instalare de suplimente nelibere, DRM, trecerea forțată de la HTTP la HTTPS și recomandarea de programe și servicii proprietărești. Mozilla, oare ce mai pregătești utilizatorilor ?

Sursa articolului


« Pagina anterioară

Taurinus x200, un nou calculator certificat de Fundația pentru Programe Libere | Mai mult...

Libreboot T400, un nou calculator portabil cu Libreboot preinstalat | Mai mult...

ProteanOS, un nou sistem de operare liber aprobat de Fundația pentru Programe Libere | Mai mult...

DRM în navigatorul Mozilla Firefox - noutăți | Mai mult...

Proiectul privind modificarea legii comunicațiilor electronice a fost înaintat fără consultare publică | Mai mult...

Ziua internațională împotriva Gestiunii Digitale a Restricțiilor | Mai mult...

Campania „Îndrăgesc programele libere” | Mai mult...

Libreboot x200, un nou calculator certificat de Fundația pentru Programe Libere | Mai mult...


© 2013 - 2015 gnuvideo.ro | Găzduit de Fundația Ceata | Planul sitului | Susținere