Proiectul privind modificarea legii comunicațiilor electronice a fost înaintat fără consultare publică


„Lupul își schimbă părul dar năravul ba” spune un proverb românesc. Învățătura acestui proverb se potrivește numai bine aleșilor neamului. După mai multe decizii de neconstituționalitate date de Curtea Constituțională a României în cazul diferitelor legi ale supravegherii, se pare că ai noștrii parlamentari nu au învățat nimic.

De data aceasta Președinția și partidele parlamentare au căzut de acord cu privire la modificarea legii 506/2004 (legea comunicațiilor electronice), însă modificările au fost propuse fără a consulta societatea civilă, așa cum este firesc într-un stat care se consideră democratic.

Încă o dată se pare că transparența și dialogul, atât de necesare în cazuri cum este cel de față, sunt doar cuvinte în dicționar bune doar în comunicate oficiale transmise poporului, cu toate că noul președinte ne tot spune cât de importante le consideră domnia sa. Dacă tot sunt atât de importante oare de ce nu se ține cont de ele ?

Reprezentanți ai societății civile și-au exprimat dezacordul cu privire la modul în care s-a procedat în cazul acestui proiect de lege. Asociația pentru Tehnologie și Internet împreună cu alte șapte organizații neguvernamentale au publicat un comunicat în care solicită ca proiectul de lege să fie supus dezbaterii publice înainte de dezbaterea parlamentară, în comisii.

Mai jos puteți citi comunicatul de preluat de pe situl oficial al Asociației pentru Tehnologie și Internet, pe care vă încurajez să-l citiți și să-l redistribuiti.

ApTI împreună cu alte șapte organizații neguvernamentale își exprimă dezacordul față de modul netransparent în care Președinția și partidele parlamentare au procedat în legătură cu modificarea Legii 506/2004, a prelucrării datelor rezultate din comunicațiile electronice. În urma întâlnirii din 6 mai de la Cotroceni, proiectul cu modificările legislative a apărut imediat pe site-ul Senatului (http://www.senat.ro/legis/PDF/2015/15b220FG.pdf) introdus în procedură legislativă. Asta înseamnă că legiuitorul sare o etapă importantă legală, aceea a consultării publice.

Fiind vorba despre o lege care afectează direct comunicațiile electronice, organizațiile semnatare consideră că acest proiect ar fi trebuit asumat de ministerul de resort, supus dezbaterii publice conform Legii 52/2003, timp de 30 de zile, și apoi trimis în Parlament sub forma unui proiect de lege asumat de Guvern. Respectarea prevederilor legii transparenței presupune consultarea proiectul, a expunerii de motive, în care inițiatorul explică de ce este nevoie de respectivele modificări, dând totodată posibilitatea societății civile să vină cu propuneri de îmbunătățire.

Constatăm că atât Președinția cât și partidele parlamentare refuză să-și respecte promisiunile de transparență făcute la începutul acestui an, după ce Curtea Constituțională a României a invalidat, pentru a patra oară, tentativele de legiferare în stil Big Brother pe care le-au avut instituțiile statului în ultimul deceniu. Introducerea pe repede înainte, în Parlament, a proiectului de modificare a Legii 506/2004 se încadrează în stilul deja consacrat al autorităților române de a scrie legi pe genunchi, pe care ulterior le invalidează CCR.

Putem înțelege motivația principală de reglementare a acestui domeniu, dar atragem atenția că legile trebuie dezbătute public și nu adoptate tacit sau la comanda serviciilor de informații, cu atât mai mult cu cât este vorba de potențiale intruziuni într-un drept fundamental, dreptul la viață privată. Constatăm că, în ciuda invalidării repetate a legilor din categoria Big Brother, clasa politică și serviciile de informații continuă să ignore interesul public și transparența decizională în procesul democratic.

ApTI împreună cu organizațiile semnatare încă nu se pronunță pe fondul proiectului în discuție, dar solicită ca, înainte de dezbaterea parlamentară - în comisii, unde trebuie să se prezinte toate punctele de vedere, sau în plen - proiectul de lege să fie suspus dezbaterii publice reale și eficiente, conform Legii 52/2003, pentru o perioadă de cel putin 30 de zile.

Doar așa se poate oferi societății civile posibilitatea de a formula comentarii, propuneri și observații, pentru asigurarea respectării unui principiu fundamental al societății democratice, și anume principiul transparenței decizionale. Pe lângă securitate, cibernetică sau nu, într-o societate democratică este nevoie și de transparență în activitatea decizională, și de protecția vieții private.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla, probabil parlamentarii și președintele ne vor dezamăgii încă o dată. Voi reveni pe marginea acestui subiect imediat ce noi informații vor fi disponibile.

Sursa articolului

Comunicatul preluat de pe situl Asociației pentru Tehnologie și Internet este disponibil sub licența Creative Commons - Atribuire 3.0.


« Pagina anterioară

Taurinus x200, un nou calculator certificat de Fundația pentru Programe Libere | Mai mult...

Libreboot T400, un nou calculator portabil cu Libreboot preinstalat | Mai mult...

ProteanOS, un nou sistem de operare liber aprobat de Fundația pentru Programe Libere | Mai mult...

Mozilla recomandă utilizatorilor serviciul proprietăresc Pocket | Mai mult...

DRM în navigatorul Mozilla Firefox - noutăți | Mai mult...

Ziua internațională împotriva Gestiunii Digitale a Restricțiilor | Mai mult...

Campania „Îndrăgesc programele libere” | Mai mult...

Libreboot x200, un nou calculator certificat de Fundația pentru Programe Libere | Mai mult...


© 2013 - 2015 gnuvideo.ro | Găzduit de Fundația Ceata | Planul sitului | Susținere