Rezumatul atelierului de instalat GNU+Linux organizat de Fundația Ceata (29.04.2015)


Miercuri, 29 aprilie, Fundația Ceata a organizat în cadrul laboratorului Sponge un nou atelier de instalat distribuții libere ale sistemului GNU+Linux. La fel ca atelierul anterior, și cel de miercurea ce a trecut a început tot la orele 17.00.

La evenimentul de miercuri au fost doar 7 participanți, unii dintre aceștia mai participând astfel de evenimente iar ceilalți venind pentru prima dată.

Chiar dacă nu sunt foarte mulți participanți la astfel de evenimente este îmbucurător faptul că persoanele care participă sunt cu adevărat interesate de viața privată și de securitatea calculatorului. Vin pentru a afla mai multe informații despre programele libere și pentru a învăța cum își pot înlocui sistemul de operare proprietăresc cu unul liber ce le oferă control asupra calculatorului personal.

calculator cu trisquel

În imaginea de deasupra puteți observa un calculator portabil al unuia dintre participanți. Cu îndrumare din partea unui voluntar acesta și-a instalat sistemul de operare liber, Trisquel GNU+Linux.

La acest atelier proiectul GNUVideo.RO a pus la dispoziția participanților ghiduri de instalare pentru distribuția Trisquel.

Cei ce doresc să-și instaleze acasă această distribuție pot accesa legătura de mai jos pentru a descărca ghidul, disponibil liber sub licența GNU FDL.

calculator cu trisquel

La finalul sesiunii de testare/instalare o parte dintre participanți au rămas la locația unde s-a desfășurat atelierul pentru a socializa și pentru a discuta mai multe despre programele libere, supraveghere și despre alte lucruri ce nu au avut neapărat legătură cu evenimentul.

Trăgând linie la finalul acestor două ateliere, cel de săptămâna aceasta și cel de săptămâna trecută pot spune cu tărie că au fost evenimente reușite, publicul este din ce in ce mai interesat, dornic să afle informații noi. Astfel de evenimente reprezintă și un prilej bun de a cunoaște oameni noi, de a lega colaborări și de a forma comunități.

Cu siguranță ateliere vor mai fi organizate în continuare. Pentru a fi inștiințați prin postă electronică cu privire la organizarea de ateliere dar și a altor evenimente ce au ca temă programele libere, vă invit să vă abonați.


« Pagina anterioară

Înregistrări video de la ediția a III-a a conferinței Coliberator | Mai mult...

Rezumatul atelierului de instalat GNU+Linux organizat de Fundația Ceata (22.04.2015) | Mai mult...

Rezumatul atelierului „Rețele sociale descentralizate” organizat de Fundația Ceata | Mai mult...

Discurs Richard M. Stallman la Cluj-Napoca în turul echipelor locale ale Fundației Ceata | Mai mult...

Fundația Ceata organizează a doua ediție a conferinței Coliberator | Mai mult...

Richard Stallman în turul echipelor locale ale Fundației Ceata | Mai mult...

Rezumatul evenimentului "Atelier de instalat GNU+Linux" din Râmnicu Vâlcea | Mai mult...


© 2013 - 2015 gnuvideo.ro | Găzduit de Fundația Ceata | Planul sitului | Susținere