Richard Stallman în turul echipelor locale ale Fundației Ceata


Cu ocazia aniversării a 6 ani de activitate a grupului Ceata, în prima săptămână din iunie Richard Stallman (RMS) face turul echipelor locale ale Fundației Ceata (Ceata-MD, Ceata-VL și Ceata-CJ). Evenimentele au loc pe 2 iunie în Chișinău, pe 3 iunie în Rm. Vâlcea și pe 6 iunie în Cluj-Napoca. Turul echipelor locale va culmina cu discursul lui RMS din deschiderea conferinței naționale Coliberator, organizată de Fundația Ceata în București pe 7 și 8 iunie.

În Chișinău, RMS va susține în premieră pentru Rep. Moldova un discurs în engleză intitulat „Programele libere în etică și în practică”. RMS va vorbi despre obiectivele și filozofia Mișcării pentru Programe Libere și despre istoria și stadiul sistemului de operare GNU, folosit de cele mai multe ori în combinație cu nucleul Linux.

În Rm. Vâlcea, RMS va susține un discurs în engleză intitulat „O societate digitală liberă”. RMS va vorbi despre pericolele care amenință libertatea societății digitale: supravegherea, cenzura, cătușele digitale, programele nelibere și războiul împotriva împărtășirii de informații prin Internet.

În Cluj-Napoca, RMS va susține un discurs în engleză intitulat „Drepturi de autor vs. comunitate, în era rețelelor de calculatoare”. RMS va vorbi despre incompatibilitatea dintre drepturile de autor și rețelele de calculatoare și despre presiunile exercitate de corporații pentru adoptarea unor măsuri drastice îndreptate împotriva utilizatorilor, în vederea maximizării profiturilor.

Richard Stallman este fondatorul proiectului GNU și președintele Fundației pentru Programe Libere (Free Software Foundation), unul dintre pionierii stângului de autor (copyleft) și autorul principal al Licenței Generale Publice GNU. În februarie 2013, RMS a fost invitatul de onoare la evenimentul de lansare a Fundației Ceata din București, în cadrul căruia a susținut un discurs și a recomandat implicarea în Fundația Ceata.

Intrarea la aceste evenimentele locale ale Fundației Ceata este gratuită și deschisă publicului larg. Pentru participare, vă rugăm să completați formularul de înscriere la eveniment pus la dispoziție de Fundația Ceata.

Despre Fundația Ceata

Fundația Ceata este o fundație românească dedicată libertății digitale și aliniată la filozofia programelor libere a proiectului GNU. Ceata și-a început activitatea ca grup informal pe 10 iunie 2008 și a devenit fundație pe 15 februarie 2013. Încă de la formarea sa, Ceata se ocupă cu activismul pentru programe libere, cu organizarea de evenimente pe tema libertății digitale și cu realizarea de programe libere și de lucrări de cultură libere.

Sursa articolului


« Pagina anterioară

Rezumatul atelierului de instalat GNU+Linux organizat de Fundația Ceata (29.04.2015) | Mai mult...

Rezumatul atelierului de instalat GNU+Linux organizat de Fundația Ceata (22.04.2015) | Mai mult...

Rezumatul atelierului „Rețele sociale descentralizate” organizat de Fundația Ceata | Mai mult...

Discurs Richard M. Stallman la Cluj-Napoca în turul echipelor locale ale Fundației Ceata | Mai mult...

Fundația Ceata organizează a doua ediție a conferinței Coliberator | Mai mult...

Rezumatul evenimentului "Atelier de instalat GNU+Linux" din Râmnicu Vâlcea | Mai mult...


© 2013 - 2015 gnuvideo.ro | Găzduit de Fundația Ceata | Planul sitului | Susținere