Declarația unui senator PC cu privire la legea securității cibernetice : Nimeni nu a știut ce votează


Astăzi 21 decembrie, câteva zeci de persoane au protestat în București în fața palatului Parlamentului impotriva legii 580/2014, numită și legea securtiății cibernetice. Protestul a început la ora ora la care noul președinte al României, Klaus Iohannis, depunea jurământul de investire în funcție.

Această lege odată intrată în vigoare va permite Serviciilor accesul la date informatice de la deținători de sisteme cibernetice în baza unei cereri motivate nu în baza unui mandat judecătoresc.

Prin protestul de astăzi cetățenii au dorit nu doar să atragă atenția cu privire la pericolul reprezentat de această lege la adresa vieții private ci și să transmită un mesaj ferm noului președinte. Cetățenii așteaptă de la președinte să conteste această lege la Curtea Constituțională.

Protestatarii au strigat lozinci precum „securiștii”, „libertate” și „păcat de sângele vărsat” și au afișat mesaje precum „Cartelul de partide, aripa politică a SRI” și „Unanimitate pentru a nu avea intimitate”.

Cristiana Irina Anghel, senator PC : Nimeni nu a știut ce votează.

După câteva zeci de minute de protest senatorul din partea Partidului Conservator, Cristiana Irina Anghel, a ieșit din palatul Parlamentului pentru a discuta cu protestatarii. Ce le-a spus acestora este de-a dreptul șocant. Doamna senator a declarat că nici dânsa și nici colegii din Senat nu au știu ce votează.

Din spusele doamnei senator nu putem deduce decât că membrii Senatului nu au citit textul legii sau nu l-au citit cu atenție înainte de vot. Totodată ne putem întreba dacă nu cumva au mai fost votate legi în această manieră sau dacă vor mai fi votate și în viitor.

La întrebarea ce e de făcut pentru a repara această greșeală senatorul a spus că singurul care mai poate întoarce legea este președintele Klaus Iohannis.

Mai jos puteți urmării o înregistrare video de la protest ce include și spusele Cristianei AnghelÎnregistrarea este disponibilă în formatul liber WebM și poate fi vizionată fără a instala programul neliber Adobe Flash. Totodată vă rog să și distribuiți această înregistrare deoarece este important ca cetățenii să cunoască modul în care a trecut această lege de Parlamentul României.


« Pagina anterioară

Supravegherea din nou în prim plan - Sistemul Informatic Integrat de Evidență a Turiștilor | Mai mult...

Despre supraveghere : Monica Macovei | Mai mult...

CCR : Legea securității cibernetice este neconstituțională | Mai mult...

Atentatul din Paris pretext pentru supraveghere în România | Mai mult...

Legea securității cibernetice atacată la CCR de către liberali | Mai mult...

Legea securității cibernetice a fost votată de Senatul României | Mai mult...

Măsuri de supraveghere a conturilor bancare, propuse de Ministerul Finanțelor | Mai mult...


© 2013 - 2015 gnuvideo.ro | Găzduit de Fundația Ceata | Planul sitului | Susținere