Salutare și bun venit pe gnuvideo.ro. În acest tutorial am să vă prezint instalarea sistemului de operare liber gNewSense, versiunea 3.1. gNewSense este o distribuție de GNU+Linux bazată pe Debian, însă nu are în componență și nici nu recomandă programe nelibere. Versiunea 3.1 a fost lansată pe 9 februarie 2014 și are la bază versiunea 6.0 a sistemului Debian GNU+Linux.

În tutorialul de mai jos este prezentat și cum se pot crea partițiile /root, /home și zona de swap. Pentru instalare a fost folosit un disc dur de aproximativ 40 GB iar dimensiunea partițiilor a fost setată în funcție de spațiul liber. Cei ce doresc să își partiționeze manual discul dur trebuie să adapteze dimensiunea partițiilor în funcție de discul dur din dotare.

Exemplu: Dacă aveți în dotare un disc dur de 160 GB și 1 GB RAM puteți seta după cum urmează - 40 GB /root, 2 GB zona swap și 118 /home.

Descarcă gNewSense :

Pentru a descărca cea mai recentă versiune a sistemului de operare gNewSense accesați unul din siturile de mai jos :Pe situl doc.gnuvideo.ro este disponibil și un ghid de instalare gNewSense în format .pdf, acesta se poate descărca accesând legătura de mai jos.


© 2013 - 2015 gnuvideo.ro | Găzduit de Fundația Ceata | Planul sitului | Susținere